Startpagina
Agenda 2019
Kunstenaars
Activiteiten
Kunstweekend

Ondertussen van Hugo Galama

Hugo Galama, Ondertussen

De wereld is heftig in beweging. Steeds grote (natuur-) rampen liggen in het vooruitzicht. Ondertussen zijn wij Nederlanders nog nooit zo "gelukkig" geweest als op dit moment. Hoe kunnen we dat met elkaar rijmen? Zien we het niet? Willen we het niet zien of zijn we zo optimistisch dat we verwachten er wel een oplossing voor te vinden is? Al een observator, vol verwondering kijkt de kunstenaar Hugo Galama vanaf de zijlijn hiernaar. Zijn beelden geven uitdrukking aan zijn worsteling daarmee.

In zijn beeld "De keerzijde van schoonheid" laat hij dat zien door het combineren van abstracte vormen met plastic rommel. Troep die je overal in zee zou kunnen tegenkomen. In eerste instantie wordt je oog gevangen door de secuur, glad afgewerkte vormen, maar zou gauw je er omheen loopt valt je blik op uitpuilende afval. Het lijkt alsof het plastic zich vanuit het binnenste van de abstracte vormen naar buiten wil wurmen. In het contrast van de materialen komt het spanningsveld van schoonheid en de rauwe werkelijkheid naar voren. Dit beeld is gemaakt van kunststof, cement, pigmenten, epoxy en plastic afval.

In zijn beeld "Me first" is op een andere wijze schoonheid gecombineerd met rauwheid. Van een afstandje is het een schattige rozige, abstracte vorm met donzig haar. Als je echter dichterbij komt geeft het een rot herrie en zwelt het rossig, donzige haar op. Een sensor heeft een minicompressor in werking gezet. De kunstenaar heeft de huidige president van Amerika voor dit beeld als inspiratiebron gebruikt. Voor hem een brulaap met een groot ego. Dit beeld is gemaakt van kunststof, cement, pigmenten, schapenwol, rubber en electronica.

Terug naar overzicht Ondertussen