Startpagina
Agenda 2019
Kunstenaars
Activiteiten
Kunstweekend

Ondertussen van Janny Smit

Janny Smit, Ondertussen

"Ondertussen"

In het werk voor deze tentoonstelling heeft de kunstenaar Janny Smit zich laten inspireren door het thema Ondertussen. Terwijl zij haar gewone leven leidt, gebeurt er in de wereld om haar heen ondertussen van alles. Soms zijn dat ook vervelende dingen, waar je als mens machteloos tegenover staat.

In haar eigen wereld, waar ze zelf het centrum van is, heeft ze meerdere 'ikken': beeldend kunstenaar, moeder, vogelaar, wandelaar, echtgenoot, buurvrouw, vriendin, verpleegkundige, schoondochter, nicht... Terwijl op het ene deel van haar persoonlijkheid een beroep wordt gedaan is ze ondertussen ook al die andere.

Deze gegevens; een mens met verschillende petten op in een wereld waar ondertussen van alles gebeurt, heeft Janny Smit in haar werk verbeeld.

Ondertussen 1, is een kleine miniatuurruimte, gemaakt van stof, garens, papier en karton. In deze kleine rode wereld staat een persoon centraal waar de wereld in de vorm van een hoeveelheid papier en kleur op af komt.

Ondertussen 2. is een groot miniatuurgebouw dat opgebouwd is uit meerdere kleine ruimtes. In elk van deze ruimtes heeft Janny foto's geplakt van zichzelf. De kleuren geel en grijs zijn in verschillende tinten en texturen gebruikt. Door het gebruik van deze 2 kleuren ontstaat er rust in de veelheid van ruimtes en foto's.

In elke ruimte gebeurt iets dat benoembaar is en onbenoemd kan blijven. Ze is aanwezig maar is ook elders te zien waarmee ze aangeeft dat je in elke bestaande situatie ook in de andere kan zijn, zowel in gedachten of je fantasie of echt.

Janny Smit, Ondertussen

Janny Smit, Ondertussen

Janny Smit, Ondertussen

Janny Smit, Ondertussen

Terug naar overzicht Ondertussen