logo20 zonder tekst en witte rug BCD

Erik Stokker

Erik Stokker
Grootslag 19C
7933 RL Pesse
info@artbyest.com
www.artbyest.com

Pentekenen

Een wereld van stippen en lijnen in inkt

Uitgekiende vormen, hersenspinsels, ritmes en detaillering met fijne stippen en lijnen – dát is de wereld van Erik Stokker. Esthetiek op papier, zonder dat het je als kijker wordt voorgekauwd. Je wordt uitgenodigd om in het werk te kruipen, te dwalen en te ontdekken. Dan pas zie je het. En begrijp je het. De tekeningen zijn getekend met ‘ouderwetse’ rOtring-pennen en een flinke portie geduld. Welkom in Eriks wereld.

Achtergrond – Ik teken al zolang ik mij kan herinneren. Uitgekiende vormen, ritmes en detaillering, altijd met veel geduld. Begin jaren negentig ontdekte ik op het Cibap de rapidograph rOtring-tekenpennen. Die zijn goed voor het diepste zwart dat een pen op papier kan brengen. Prachtig! De pennen zijn zo fijn dat ik de kleinste details intens kan tekenen en zo een beeld kan maken dat je als kijker doet verwonderen. Je kunt dwalen in de verschillende figuren en vormen, zoekend naar herkenning. Of je ontdekt een wereld die je nooit eerder hebt gezien.

Erik Stokker, (24-10-1971, Grolloo) woont in Pesse (Drenthe) maakt abstracte pentekeningen. Hij ging naar het Cibap en studeerde communicatie aan het Windesheim in Zwolle. Hij werkte in de reclamewereld als grafisch vormgever en verzorgt de marketing voor een internationale speler in de fietsbranche.

De naam artbyest wil zoveel zeggen als kunst(art) door(by) Erik Stokker(est).